Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Tip: Uchycení výšek jinak

o Navštíveno 9433x o
o 31.03.2010, 20:10 | Radeggast
Zdravím klubáci...

Koupil jsem si nový výšky, tak jsem si řekl, že je z původního místa (v trojúhelníku) předělám a šoupnu je do A sloupku... Nechtělo se mi laminovat a ani jsem nechtěl... Řekl jsem si, že zkusím něco novýho a tady je výsledek... :)

Použitý materiál:
- Úhlový kloub
- Plastová zátka na trubky (nevím jak je to přesně)
- Trochu spreje
- Pár gumových průchodek, šroubků, matiček, ...

Postup myslím ani není nutný psát, je to jasný z fotek...

+ Rychlost - oproti laminu se vyvrtá pár dírek, nastříká, zašroubuje a je to
+ Nastavitelnost - díky kloubu se kromě vzdálenosti od palubky dá řídit natočení "za provozu"

- Cena - cenově to vychází přibližně stejně jako lamino (úhlový kloub je drahý)
- Design - čekal jsem, že to bude horší, ale i tak to není nic moc

Závěr:
Chtěl jsem prostě vyzkoušet něco jinýho a myslím, že je jakš takš vydařilo (obrázek si může každej udělat sám z fotek)... Kloub sám od sebe takovou tíhu neudrží, trošku to vyvažuje kabel, ale nic moc... Chtělo by to bud zakápnout lepidlem (nemožnost natáčení) nebo něco mezi kloub vložit... Tohle ještě musím pořešt...

Vylepšení:
Místo drahýho úhlovýho kloubu dát něco napevno a potom se dá vlézt do 40 korun...
Místo zátky dát něco elegantnějšího...

Toď vše...
Třeba to někoho inspiruje a vytvoří si něco podobnýho... Třeba ne, bude říkat, že to je škaredý, ale pokus byl pokus...

foto k příspěvku  od Radeggast

o 31.03.2010, 20:13 | lukee_cz
hezky, ale mel bych takovy tip. kdyz bys koupil obyc svetla bodove na kloubech(vcetne zarovek a vseho cca 300Kc za 2kusy), tak muzes vest kabel vnitrkem a mel bys i domecek pro vysku (jen bys ji musel nejak pripevnit a zarovnat). Kazdopadne dobry toto pane :-)
o 31.03.2010, 20:36 | rover (WoodTech)
Vypadá to hodně zajímavě dle mě takovej hi-tech... Každej pokus lepší než sedět doma se založenejma rukama :-)) Mě se to líbí .
o 31.03.2010, 20:45 | luda551
pěkny a hlavne originalní chlape ... kreativita moc dobra toto me vazne nenapadlo :o)))
muzu poprosit o foto z vetsi dálky , treba ze zadních sedacek ???
o 31.03.2010, 20:49 | Bladzej
doplnim lůďu: plus ještě zepředu od haubny :)

náhodou i ten kloub vypadá hezky čistě vytvořenej a zapasovanej. hlavně aby se ti to nějak neuklepávalo jízdou po našich rovných silnicích.
o 31.03.2010, 20:57 | luda551
doplnim sebe :o))))
ta zatka vypada velmi pekne takový cistí tvar , ta hrana je povedena není to proste levny domecek , ale vypada to jako neco draheho :)
jinak pokud jde kloub rozebrat , tak tam nakydej silikon pak to drzet bude
o 31.03.2010, 21:41 | Radeggast
lukee_cz: Díky... S těma žárovkama mě to nenapadlo... Chtělo by to zkusit... :) Chvilu jsem prolýzal bau a hledal, co by se tak dalo použít a nakonec zvítězilo tohle...

rover: Díkec, zas takovej hi-tech to není... :)

luda551: Díky, zachvilku postnu... Zátka je opravdu levná (jedna - 11Kč)... Silikon se koupí a vyzkouší, dík za tip...

Bladzej: Ono to tedka samo i váhou padá, takže to se ještě pořeší, ale myslím, že se to samo od sebe jen tak nevyklepe... Uvidíme časem...

o 31.03.2010, 21:42 | Radeggast
Zde slibovaný pohled... Mám to pouze z pohledu řidiče, tak to časem vyfotím i zezadu...
Je to natočený myslím mírně před řadičku...
Jde vidět i srovnání s původními domečky v trojúhleníku...

o 31.03.2010, 21:43 | Midnite
a co až se kloub unavý?
o 31.03.2010, 21:49 | luda551
midnite : tak se ke kabelu da dratek :)
o 01.04.2010, 00:21 | Sodom
HT zátka je dobrej nápad.Jakožto instalatér musím říct,že je to povedený.Jen ten lem tam působí trochu rušivě,ale to je nepatrný detail.Každopádně dobrej nápad a práce:)
o 01.04.2010, 00:24 | luda551
Sodom : me ten lem prave přide jako decent .)
o 01.04.2010, 08:53 | M@rtin
Radeggast: Díky za tip, už jsem po něčem takovém koukal do mé Feldy a tohle je moc dobrej nápad, předtím než se to odladí celkově zalaminuje. Díky za tip. Měním taky vejšky od Rainbow SLX za Vejšky Morel Tempo, tak tvé řešení bude pro mě "provzorní" než se to zalaminuje.
o 01.04.2010, 18:45 | Milda77
Radegast : Moc pěkný!! Grat! Good nápad!
o 01.04.2010, 19:07 | D-door
Muzes tak hodne dobre nastavit vysky za me dobry napad.
o 02.04.2010, 12:17 | Radeggast
Bohužel objeven první nedostatek, na který jsem při montáži nemyslel... :)
Přihrátka pro spolujezdce jde otevřít "napůl" - repro zavazí... Žel, toto by nastalo i v případě laminátu...
o 02.04.2010, 14:57 | hifim@ni@k | Upraveno: 2010-04-02 15:02:52
Dost dobré. Jako strojaři se mi líbí taková řešení. Pecka je toto:

[ Link ]

[ Link ]

Zde máš podobné řešení od Ivouše:

[ Link ]

o 05.05.2010, 19:03 | Radeggast
Upozorňuji ty, kdo by stavěli auto na emmu s něčím takovým, tak ať si dají pozor na pravidlo ohledně výhledu z vozidla... 4 cm od začátku skla nesmí žádká komponenta zabraňovat výhledu... Takže stačí je trošku posunout dopředu... :)
Tady se ale asi posune scéna směrem k řidiči, takže na emmu spíše nedoporučuji... :)
o 05.05.2010, 19:10 | junglist.cz
Koupil jsem zátky a jsou malý. Zkusím to tedy trošku jinak. Každopádně díky za inspiraci :o)
o 29.06.2010, 19:21 | Radeggast
Nové umístění:

o 29.06.2010, 19:21 | Radeggast

o 29.06.2010, 19:29 | Hanys73
mi se to umístění nelíbí... změnu nechápu, ale tipnul bych to na strhávané body v EMMA za to že přkážely výhledu co? :-)
o 29.06.2010, 19:31 | swep
ja bych to tipnul na pokus o rozsireni sceny
o 29.06.2010, 19:31 | Diner
Me se taky puvodni libilo vic. Vidim ze na to jdeme podobne, za chvili hodim fotky, jak jsem to spachal pred par dny ja...doufam ze neva, ze se vterknu do tematu, ale kdyz uz to maji byt tipy;-)
o 29.06.2010, 19:40 | Diner | Upraveno: 2010-06-29 19:52:44
Vidinu vysek na kulacich uz jsem mel dele. Laminovat se mi taky prilis nechtelo, zvolil jsem relativne levnou variantu.
Koupil jsem na aukru dva male fotostativy 69 Kč/kus, odsrouboval nohy, zkratil zavity(kvuli prostoru), na plosku stativu se prilepily originalni domecky vysek, udelala dirka do mrizky tovarniho repro pres kterou se stativ sroubem prichytil. Docela rychla operace, jen musim jeste vyresit nevzhledny kablik(asi flexo ale na to je cas). Do vyhledu nezasahuje ani trochu.

leva

foto k příspěvku  od Diner

o 29.06.2010, 19:40 | Diner
prava

o 29.06.2010, 19:41 | Diner
a co se tyce vyhledu

o 29.06.2010, 19:47 | picasso900
Záleží kto aký nadstavc z klbom žoženie:-)) Napríklad tu je ukážka ako som to riešil ja.

Inak 2 Radeggast : Osobne by som sa tiež asi priklonil k prvému umiestneniu.

foto k příspěvku  od picasso900

o 29.06.2010, 19:50 | picasso900
A dá sa to smerovať bez problémov takmer kamkoľvek.

foto k příspěvku  od picasso900

o 29.06.2010, 20:32 | ivls
ja myslim, ze druha varianta bude lepsi
- sirka sceny, jak pise swep
- urcite bude mene zavazet ve vyhledu, pokud ti na EMMA strhavali body, tak je volba jasna - z fotky nelze poznat
- tim, jak trochu prisunes vysku ke stredobasu, tak si myslim, ze bude lepsi na spojeni obou menicu
o 29.06.2010, 21:14 | Bladzej
diner: taky pěknej nápad. jen to umístění v prostoru mě bije trochu do očí. za kabílky ti emmani strhnou body :(
o 29.06.2010, 22:15 | Radeggast
Vůbec nevadí, že se tu lidi vtírají, od toho to tu je... :)

Důvod nejlépe vystihl ivls... :) Hlavně kvůli strhávání bodů (i když i teďka bude levá výška na knop) a i kvůli rozšíření scény (ty výšky přece jenom hrály o těch pár centimetrů od A sloupku a bylo to znát)...
Nevýhodou je bližší scéna + omezené manipulovaní s výškou... :( + díry po původním umístění, ale novej sloupek se sežene... :D

Diner + picasso900 - Dobré pánové, jen tak dál... :)
o 30.06.2010, 15:58 | Diner
Bladzej: Zatim se na emmu nechystam. Je tam jeste dost veci co je potreba doladit. Tim je i vedeni kabliku. Vsechno se vyresi. Snad by to nemel byt problem. Diky
o 26.04.2011, 15:56 | Radeggast
I takhle přímo na repro se dá uchytit... :)

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3864 sekund.